BELIZE - CAYE CAULKER

Caye Caulker dar vi ar for tillfallet ar fantastiskt! Det paminner mycket om Isla Holbox i Mexico fast ar mer reggae-laid-back och det forsta vi horde igar nar vi satte fotterna i detta land var "Hi friend welcome home and go sloow!"

Caye Caulker ar en sa liten o att nar vi och de andra 15 anlande sa de att nu var on full, haha!

Och ja! Vi hade tankt aka buss fran Chetumal som ar gransstaden till Belize fran Mexico och sedan ner till Belize City och farja over till denna on, men i narmare sista sekund sag vi att det gick att korsa gransen med bat. Kan ju saga att det kandes halvkriminellt att lamna Mexico i en liten bat med en handfull andra backpackers och ett gang rastafaris med massa guld runt halsen, men an s alange har vi inte stott pa problem... :)

Imorgon borjar segelaventyret vi sett fram emot och imorse var vi nere och kollade in segelbaten. Glom allt vad vitglansig bat heter och stora marinor och sag hej till ett gang fargglada trabatar med segel i reggeans farger (rott ar for blodet, gult for solen, gront for graset och svart for manniskorna!) Tror det kommer bli fantastiskt och igar motte vi nagra glada canadensare som ocksa ska med :)




Sista bilden tagen i Mexico, for denna gang...




Passkontroll i Belize :)


// LINNEA


MEXICO - TULUM (SISTA INLAGGET HARIFRAN)

Nu har dagen kommit da det slutligen ar dags for oss att lamna Tulum och fortsatta var resa framat! Det blev 13 natter har och vi hade tankt oss 5 men vad spelar det for roll i langa loppet?
Igar var det karneval har i stan, ahh sa roligt! Massa indianer och salsatjejer pa ekipage som faktiskt far karnelevalen hemma att blekna lite... (men sen kommer man pa hur KUL det ar att bygga och ga den dar karnelevalen sa da borjar den skina igen!)
Idag ska vi aka till en stad som heter Chetumal, en stad som ligger precis innan gransen till Belize och ar den har regionens huvudstad. Vi stannar nog dar en natt innan vi imorgon byter land och aker in i reggae-landet Belize! Aker ut till on Caye Caulker och pa tisdag hoppar vi pa en segelbat och fardas i tre dagar ner langs korallreven :) Detta kommer bli grymt!
Dags att ata pannkakor med bananerna som vaxer precis utanfor fonstret :)
Skot om er
// LINNEA

MEXICO - TULUM

Som jag sa, vi har fortfarande inte lamnat Tulum.
Idag flyttade vi in till centrum igen, tillbaka pa samma hostel som vi bott pa fyra natter tidigare. Har bor vi ocksa i en liten cabana men vi har aven tillgang till ett stort kok vilket ar bra, man uppskattar inte att ata ute varje dag och pasta ar vaaaldigt gott nar man bara atit tacos i narmare tre veckor, haha!
Natten som var sov vi fortfarande ute vid stranden och nagon timme efter att vi somnat vaknade vi upp av en kraftig small. Yrvakna och utan el tog det ett tag innan vi forstod vad det var som hant och man kan ju saga att vi blev minst sagt hapna! Vaggen hade blast ner och lag nagon centimeter fran sangen. Kvar fanns bara ett stort hal rakt ut mot havet. En liten stund trodde vi att det var nagon som med flit hade forstort vaggen och tankte att det var ju inte det tystaste eller enklaste sattet att gora inbrott (dorren var last med ett litet hanglas som fastes i tva plastbitar...) men insag sedan att det helt enkelt var sa att vaggen blast in. Sa vi tar fram tvattlinan och binder upp vaggen igen sa vi kan sova vidare. Sa idag pa morgonen gar vi till receptionen och sager att vi har ett problem och forklarar vad som hant. Sa han foljer med och kollar och kanner pa var konstruktion med tvattsnoret och konstaterar sedan att vi gjort ett bra jobb och att vaggen nog ska halla nu, sen gick han ut igen sa var det inte mer med det, fast det ar ju grymt roligt nu i efterhand!
~ LINNEA

MEXICO - TULUM (FORTFARANDE)

Haha vi kan inte riktigt lamna Tulum, inte idag och formodligen inte imorgon heller.
Just nu bor vi nere pa stranden, ca 2 kilometer fran sjalva centrum. En liten cabaña med fonster direkt mot det turkosa havet. Jag vet inte hur jag ska formulera mig for att den som inte varit har ska forsta hur vackert det ar, men lat mig saga att om man kommer till paradiset efter doden ar det nog har man hamnar :)
Vi har bara el mellan halv sju och nio pa kvallen, innan dess ar det tillrakligt ljust for att inte behova och efter far man tanda ljuset som finns pa nattygsbordet!
Sjalva cabañan ar en liten trakoja byggd med smala tradstammar sa att det glipar ett par centimerter mellan varje stam vilket gor att man inte behover ha ac eller flakt som annars ar ett maste har borta.
Och duschen! Vilken dusch! Det ar en rund liten cabaña helt byggd i tra (med halmtak) och sjalva duschmunstycket ar en stor stubbe som hanger i taket som det rinner vatten ur ner pa en stor snacka sa att vattnet fordelas precis som det gor i en vanlig dusch, ha man vill aldrig sluta :)
Idag gick vi en mil pa stranden (som vi fortfarande inte sett hela utav..) och satte oss under en palm och byggde en sandgubbe :) Ja vi tanker en massa pa er hemma och hoppas ni gjort manga snogubbar i kylan! Just varan kladde vi i bikini och satte tva kokosnotter som fotter, stiligt! Johan har dessutom agnat storre delen av dagen at at beratta om sin drom han hade inatt. Han dromde att han hade en liten lejonunge som var "saaaa sot och vi hade jatteroligt tillsammans och hans mamma var glad for att jag var sa snall mot honom och jag matade honom med hans favoritmat och hans pals var helt mjuk och vi alskade varandra jattemycket!" och sen var han tyst ett tag innan han fragade "tror du det ar olagligt att ha ett lejon som husdjur i Sverige?" :)
Har inne bor vi just nu och kommer formodligen aldrig vilja flytta igen, haha! Med ett stort fonster ut mot havet och egen privat strand :) Joda, vi klagar inte!


Nar jag skulle bestalla kokosnot sa kyparen att det skulle ta ett par minuter, de var tvungna att klattra upp i en palm och hugga ner en forst, narodlat och gott :)


Idag gick vi upp innan sex pa morgonen och hade champagnefrukost medan solen gick upp, helt otroligt :)  Och for er som undrar sa har vi INTE forlavat oss, men det hade passat bra att gora det ungefar sa har, senare...


Stranden i Tulum ar vacker och havet ar sa lagom varmt <3

// LINNEA

MEXICO - TULUM

Vi kan inte lamna Tulum, detta stalle maste klassas som paradiset pa jorden!
Efter 6 natter har ar vi fortfarande inte redo att aka och det har sin forklaring. Efter att gatt pa stranden en hel dag tycker vi att vi borde sett allt, men nar vi senare pa kvallen pratar om var dag far vi hora att vi varit pa den lilla stranden, det finns en till sa mycket langre och sa mycket lugnare och med sa mycket battre vatten. Sa igar nar vi hyrde moppe skulle vi aka till den och trodde att vi kommit fram for stranden var helt osannolikt fin men nar vi sedan tittar pa en karta ser vi att stranden fortsatte bakom en udde och aldrig tog slut. Sa vi har varit har i 6 dagar och inte ens hunnit se hela stranden annu, en av anledningarna till att vi maste stanna ;)
Och sen finns det fullt av cenoter har i omradet. Den forsta vi akte till var ganska liten, man gick i djunglen ett par hundra meter och kommer fram till ett hal ca 4 meter i diameter och hoppar ner i det kristalklara vattnet bland fiskar och fladdermoss. Igar akte vi till ett cenote-system som ligger lite utanfor Tulum (med moppen var vi ostoppbara!) och hade med oss snorklar. Det fanns en massa gangar att snorkla i och fullt med fisk :)
Och sist men inte minst (faktiskt nast storst i varlden) ligger korallrevet bara 50 meter utanfor stranden! Sa idag ska vi aka lokalbuss till ett stalle dar det finns havsskoldpaddor och man far snorkla fritt utan guide. Vi hoppas och tror det blir en bra dag.
Sa jaa, vi far se hur lange vi stannar har. Och angaende planerna om att aka till Asien har vi nog omvarderat lite. Traffade en tjej fran Canada igar som bott 3 manader pa Mexicos andra kust sa nu ar vi nog mer inne pa att aka dit istallet :)

MEXICO - TULUM

Vi har kommit till backpacker-oasen nr. 1!

De forsta tva natterna var vi pa ett hostel som var mitt i renoeringen om man sager sa. Allting skulle fixas, senare, haha. Inte ens nycklar till rummen hade de annu, men det var inga problem eftersom att de jobbade dygnet runt sa de, dagen efter kom chefen och gav samtliga i personalen ledigt. Det ledde till att de som ville checka in kom vilsna in pa innergarden och vi fick visa de rummen och forklara de olika priserna och rummen, haha!

Det man marker har i Mexico ar att i princip allt saljs pa ett eller annat vis i paketpris, ni vet "ta 3 betala for 2". Om man koper flingor far man sylt med, koper man trosor far man tvattmedel och om man valjer att kopa tva ol far man en plasttallrik, bra att ha!

Just ikvall ar en kvall nar vi inte vet riktigt vart vi ska ta vagen, vi har planer och raknar med att det kommer ta ca 3 veckor att genomfora men sen vet vi inte sa mycket mer, satt precis och funderade pa att flyga till Asien lite ocksa nar vi anda ar ute men Johan ar mer inne pa att aka till Alperna och aka skidor, undra hur vara klader star sig mot kylan men det gar val ordna :) Vi far se helt enkelt, vi trivs har valdigt mycket och kommer stanna i Tulum kanske en vecka till for att ha det gott och sen aker vi i alla fall ner mot Belize och ser om vi kan segla lite, men sen far vi se vart vi tar vagen.

Vi forstar pa de vi pratar med hemma att det ar kallt och snoit hemma, svart att forsta och manga ganger tanker vi att det ar samma vader hemma och att alla har semester. Men har ar det i alla fall ca 28 grader om dagarna och en aning svalare pa kvallarna men det ar skont att aldrig nagonsin behova frysa. Vi har inte haft vanliga skor pa oss pa 3 veckor och fotterna har vant sig vid flip-flopen nu.


// LINNEA


MEXICO - VALLADOLID

Vilken dag!


Vi har lamnat Isla Holbox bakom oss och istallet kommit till Valladolid, en medelstor stad med mycket att se. Idag pa morgonen akte vi till Chichen Itza, ett av varldens sju underverk :) Bland alla mayaruiner fick man en verklig kansla av att folk har levt och lagt sina liv dar och de var inte osmarta. Ett astronomi-torn dar de flera hundra ar innan kristus fodelse studerade stjarnor och en stoooor pyramid som ar tillagnad solen. Vi gick dar narmast forstummade av det vi sag.

Nar vi kom tillbaka till Valladolid gick vi till en cenote som finns har i stan. 29 meter under markytan hoppade vi fran klipporna tillsammans med alla hundratals fladdermoss som bodde i grottan, haftigt! :)

Nu ska vi ut och ata guacamole, tacos och corona, samre kan det bli!



Vid cenoten i Valladolid :)


MEXICO - ISLA HOLBOX

Sa var det dags igen att uppdatera er hemma om vad vi ar med om.
Vi har lamnat Jamaica bakom oss och varit en snabbis i Miami. Kom till Mexico for tre dagar sen tror jag (man tappar fort vilken dag det ar..) och tillbringade den forsta i Cancun. Vi blev valdigt positivt overraskade av denna storstad och stannade i centrum hela kvallen och gick runt mellan olika sma gatuforsaljare som saljer tacos och Corona till ett valdigt overkommligt pris. Lokalbefolkningen tycker det ar roligt om man stannar inne i centrum och inte aker ut till hotell-komplexen som ligger helt utanfor och vi forstar varfor. Det ar mycket billigare och folket ar roliga att prata med.
Efter en dag bokade vi buss till Chiquila, en liten havsort som har farjeforbindelse med Isla Holbox dar vi ar nu. En liten o som enbart har en bil, polisbilen. Annars kor restan av befolkningen runt i golfbilar pa gatorna som enbart bestar av vit sand. Det finns ingen asfalt och det finns inga riktigt stora hotel heller. Allt ar litet och genuint. Igar var vi ute och gick pa stranden hela dagen. Vi borjade inne i centrum och gick sa langt vi kunde, vr borta mer eller mindre hela dagen och motte totalt 7 manniskor. Man kan inte tro att det finns sanna har platser kvar pa jorden.
Annars finns det inte sa mycket att gora har, on ar till for att slappna av pa. Vi vaknar tidigt nar tuppen borjar skrika pa morgonen, gar upp och ater frukt till frukost och sedan spatserar vi runt och har ingen aning om varken tid eller dag. Sant ar inte viktigt har.
Varan plan ar att stanna har ett par dagar till, sen aka over till fastlandet igen och aka runt pa yacutan-halvon och se maya-ruiner och andra stader.
Hoppas allt ar bra med er hemma ocksa :)
// LINNEA

RSS 2.0