LÄSVÄRT

En fantastisk bok, en underbar historia.
 
 
Sann läsglädje som ger hopp om framtiden och insikten att uppskatta det man har.
 
// LINNEA
 

NYA STEG

Avancerar och tar nya steg, in i kökets hjärta.
 
 
// LINNEA
 
 

ETT ÅR SENARE, LÄKER TIDEN DJUPA SÅR?

Orättvisor drabbar bara dem som inte förtjänar det.
 
 
 
 
Trots att ett år har gått är det fortfarande svårt att förstå vad som intträffade för ett år sedan. Den 22 juli förra året lämnade jag ett skadat Oslo bakom mig och kunde tack och lov inse att jag klarade mig undan hel trots att det smällde bara något kvarter från mitt arbete.
 
Många hade inte samma tur som jag, idag är mina tankar hos dem.
 
// LINNEA

GEOCACHING

Har gett oss in i denna världsvida skattjakt, spännande och ett riktigt roligt sätt att komma ut i naturen på!
 
 
// LINNEA

GRATTIS

Idag är det din dag, hurra!
 
Mot framtiden, du och jag
 
// LINNEA

GEMENSKAPEN

Vad kan vara godare än en nybakad fika, tillsammans?
 
Nybakta kanelbullar, vaniljkakor och iskall mjölk!
 
//LINNEA

UNDERBARA FLÄDERTID

Under de senaste dagarna har min första sats fläderblomssaft stått och dragit sig, nu är den klar!
 
Så väldigt enkelt.
 
Fläderblomssaft:
25 klasar fläderblommor
3 citroner
2 liter vatten
1,2 kilo socker
30 gram citronsyra
 
Koka upp vattnet och blanda i sockret samt citronsyran. Tvätta citronerna ordentligt, skiva dem och lägg i en stor metallskål, lägg även i blommorna. Slå över det varma sockervattnet och täck med aluminiumfolie, låt dra i tre dygn. Sila av och häll på flaska!
 
Utan konserveringsmedel och onödiga e-ämnen, precis som jag vill ha det!
 
// LINNEA
 
 
 

FÄRGSTARKT MINNE

 Har gjort ett minne till oss. Hela resan samlad i en bok.
 
 
När man ser alla bilder kommer dagarna tillbaka.
 
Ett par fantastiska dagar på en segelbåt i Belize.
 
// LINNEA
 
 
 
 

VÄLKOMNA MUSKLER

Mitt träningsschema håller mig motiverad, idag tillkom en ny "kategori". Styrka. Har aldrig varit någon idol av styrketräning men faktum är att kroppen behöver det och mina löpar-resultat ska tydligen bli bättre. Upp till bevis!
 
Influensan förra veckan kändes tråkig när jag väl kommit igång med så väl cykling som intervallträning. Men nu är jag piggare längtar tills jag vågar mig ut i spåren igen!
 
// LINNEA

EN GOD START

Att göra saker själv som man vanligtvis köper lockar mig mycket just nu. Mest för att se hur resultatet blir men även för att slippa onödiga E-ämnen och konserveringsmedel.
 
Egen äppeljuice till frukost. Riv äpple fint och pressa ut juicen, servera med is.
(Fem äpplen blir ca två glas nypressad juice.)
 
// LINNEA

LUGNETS STUGA

Här kan jag fundera på det som är litet och allt det som är större än så.
 
 
 
// LINNEA
 
 

KNÄCKISAR MED MAJSMJÖL (GLUTENFRIA) OCH SMAKSATT FÄRSKOST

Har på senaste tiden kärat ner mig totalt i dessa knäckebröd! Nyttiga, goda och enkla att göra själv.
 
 
Knäckisar:
2 dl majsmjöl
2 dl blandade fröer (tex. solrosfrön, linfrön, sesamfrön, pumpakärnor)
2½ dl kokande vatten
½ dl olja
havssalt att strö uppepå
 
Blanda mjölet och fröerna i en bunke. Tillsätt det kokande vattnet och oljan. Det ser först ut att bli jättemycket vätska men majsmjölet släpper stärkelse som binder vattnet. (Jag testade att värma vattnet i vattenkokare vilket blir ca 90 grader men tyckte ej att det blev bra då majsmjölet blev lite grynigt, det måste koka när man häller i det!)
Degen blir ganska fast så det är enkelt att trycka ut det på ett bakplåtspapper. Tryck ut degen så mycket att det täcker hela pappret, då blir tjockleken bra. Strö över lite havssalt över hela plåten. 
Grädda mitt i ugnen i 150 grader 1 timme.
Tar man ut knäckebröder för tidigt har inte fröernas naturliga oljor hunnit torka ut än och knäckebrödet blir inte lika gott som om du låter det stå hela timmen.
 
Bryt i lagom stora bitar och förvara i tät burk. Goda att äta som de är, med smör eller allra bäst med en smaksatt färskost vilket är lätt att göra själv!
 
Smaksatt färskost:
Rosta 4 vitlöksklyftor i ugnen ca 20 minuter. Låt de svalna. Blanda ihop olika örter (antingen färska nu på sommaren eller från kryddskåpet resten av året; basilika, oregano, timjan, persilja, rosmarin). Blanda så att allting blir ca 2 tsk. Mortla örterna så kommer mer smaker fram.
När vitlöken svalnat river man den på rivjärnet på den fina sidan och blandar "moset" med örterna. Tillsätt tillsist ½ burk naturell Philadelphia-ost. Klart!
På detta vis får man en supergod FÄRSK smaksatt färskost och slipper många av de konserveingsmedel som används i de vanliga smaksatta.
Lycka till!
 
// LINNEA
 
 

ÄNTLIGEN

Igår den första juli fick vi nycklarna till vårt egna hem. Här kommer vi trivias, det känns!
 
 
Precis vid det höga trädet som syns i högra fönstret börjar Vättern-stranden, uppsakttat att bo på playan!
 
// LINNEA

RSS 2.0