EN LITEN BOX

Av min syster och hennes familj fick jag en lite försenad (men ack så uppskattad!) födelsedagspresent. Lyx att fylla år nästan en månad,helt klart.
 
En liten box med ett så välkommet innehåll; hotellövernattning för två på ett hotell någonstans i Sverige, vart bestämmer man själv! Som ett presentkort, fast ett paket :)
 
 
Tusen tusen tack, blir helt klart en tripp någonstans i Sverige nu under hösten.
Inte direkt något två studenter unnar sig.
 
// LINNEA

SURDEGSBAKNING

Världens bästa födelsedagspresent.
 
För några veckor sedan fyllde jag år och fick av min familj en hel-helg med brödbak på en gård utanför Gislaved.
Nu var det dags! Igårkväll åkte vi dit hela familjen och bakade pizzor i deras vedeldade stenugn samt satte degarna inför dagens bak.
 
Så idag på morgonen åkte jag, mamma och min syster ut till gården igen för att baka våra surdegsbröd. En hel dag med knådning, rundrivning, jäsning och tillslut ofantligt mycket bröd! 19 limpor följde med oss hem tillsammans med ett gäng knäckebröd och en hel del ny kunskap!
 
Jag blev så fäst vid den lilla gården, de två systrarna som tillsammans driver detta och de fantastiska bröden att jag nu blivit inbjuden av de två att tillsammans med dem baka inför julmarknaderna de ska åka runt på i december. Över 100 limpor ska vi baka då, jag längtar redan!
 
 
Så nu sitter jag här med sju limpor som på något vis ska få plats i frysen bland alla bullar och kakor jag redan har.
 
Och som om det inte vore nog har jag precis dragit igång en sats med två bröd till, bara för att se om resultatet blir lika bra när jag gör det helt själv...
 
// LINNEA
 
 

RSS 2.0