JAMAICA


Hej pa er dar hemma!

Jamaica ar inte alls som vi trodde, kan borja med att saga sa men menar med det inte att vi inte trivs. Jamaica ar verkligen Jamaica, langt bort fran All-inclusive och charterturister. Vi bor tillsammans med de som bor har och forvanas over att vi knappt ser andra turister alls. Forsta natterna bodde vi pa ett guesthouse dar agarna bodde tillsammans med gasterna. Vi gick runt i deras kvarter och pratade med folk som verkligen vet hur jamaica ar, de ar fodda har. Vi handlade frukost av en kvinna som inte hade mer an en liten lucka i vaggen och fick fantastisk god mat.

Efter ett par dagar akte vi vidare till Negril dar vi ar nu. Denna plats ar kand for sin fantastiska solnedgang och efter gardagen forstar vi varfor. Pa Rick's cafe kunde vi forsta att de sagt att detta ar ett turiststalle for det var nog dar alla icke-jamaicaner hade fastnat. Hoga klippor att hoppa ifran och den ena uppvisningen efter den andra samtidigt som ett band spelar reaggemusik sa oronen skakar.

Stamningen ar skon har. "Hey, watz up boss, wanna smooooke?" Man stressar inte, man kanner varandra och man pratar. Igar at vi kvallsmat med en man fran USA som hade allt att beratta.

Pa vag hem fran stranden motte vi en man som ville visa oss vad han hade i sin sack, 50 levande humrar. 50 kr/kg och han kunde tillaga dem at oss.

Den basta maten ater man fran de tandlosa, skrattande mannen utmed gatan som grillar halva kycklingar i gamla oljefat. Jerk Chicken som serveras i aluminiumfolie och ats i bare, GOTT!

Idag aker vi tillbaka mot Montego Bay och imorgon tankte vi aka till ett vattenfall och pa onsdag flyger vi till Mexico!


Vi har det helt enkelt riktigt bra, vi hors nar vi hors!

// LINNEA OCH JOHAN


NU

Nedräkningen är slut, dagen är här. Ikväll går tåget mot Malmö och äventyret börjar. På riktigt. Allt vi räknat ner till och sett fram emot börjar nu. Januari till april.

Dags att bege sig, mot Bob Marley och andra coola människor!

Vi hörs :)

// LINNEA


NÄRA

Om ett dygn är vi på väg, ett två tre nu kör vi!

// Linnea


VÄN

Åker till Växjö en kväll för att umgås på riktigt med en vän som har det finaste hjärta man kan ha

// LINNEA


DRÖMMAR BLIR VERKLIGHET


Det är roligt att se när drömmar går i uppfyllelse.

 När jag var yngre hade jag en sida där man publicerade bilder och kunde kommentera dem. Den 13 juli 2007 laddade jag upp en bild på en strand i Mexico och skrev "Hit ska jag :)" och fyllde sedan på med lite fler bilder på andra stränder i Mexico och hotell och skrev att så fort jag var gammal nog och hade pengar skulle jag åka till hit, och nu har jag bokat flygbiljett.

För närmare fem år sen satt jag alltså och drömde om Mexico, den 1 februari landar vi.

Men först: Jamaica!


Om en vecka lyfter vi från Frankfurt exakt nu, here we go!






// LINNEA


13 DAGAR KVAR

Om två veckor har vi landat och precis påbörjat äventyret.
Mäktigt
// Linnea

SEMESTRAR

Jag sitter ner framför datorm en stund och reflekterar över vad jag gör och vad jag har. Allt.

Det har gått tre veckor sen jag lämnade Oslo bakom mig och avslutade ett kapitel i mitt liv. Jag tror att alla som känner mig och har pratat med mig vet att jag uppskattade den tiden väldigt mycket. Jag lärde känna mig själv och fick en klarare bild av vad som är viktigt för mig. Av att vara borta drygt ett år kom jag på att jag älskar hemma. Det är fint. Jag har lärt mig lita på mig själv och att jag kan, tagit examen i att våga leva mitt liv och samtidigt knyitit starkare band till alla de som är viktiga för mig.

Jag har växt och blivit stor och samtidigt sett hur liten man kan vara.


Denna tiden hemma är viktig för mig



- När man är iväg lär man sig att uppskatta det man har hemma,
som vilka fina människor man har runt omkring sig.


// Linnea


RSS 2.0