JAMAICA


Hej pa er dar hemma!

Jamaica ar inte alls som vi trodde, kan borja med att saga sa men menar med det inte att vi inte trivs. Jamaica ar verkligen Jamaica, langt bort fran All-inclusive och charterturister. Vi bor tillsammans med de som bor har och forvanas over att vi knappt ser andra turister alls. Forsta natterna bodde vi pa ett guesthouse dar agarna bodde tillsammans med gasterna. Vi gick runt i deras kvarter och pratade med folk som verkligen vet hur jamaica ar, de ar fodda har. Vi handlade frukost av en kvinna som inte hade mer an en liten lucka i vaggen och fick fantastisk god mat.

Efter ett par dagar akte vi vidare till Negril dar vi ar nu. Denna plats ar kand for sin fantastiska solnedgang och efter gardagen forstar vi varfor. Pa Rick's cafe kunde vi forsta att de sagt att detta ar ett turiststalle for det var nog dar alla icke-jamaicaner hade fastnat. Hoga klippor att hoppa ifran och den ena uppvisningen efter den andra samtidigt som ett band spelar reaggemusik sa oronen skakar.

Stamningen ar skon har. "Hey, watz up boss, wanna smooooke?" Man stressar inte, man kanner varandra och man pratar. Igar at vi kvallsmat med en man fran USA som hade allt att beratta.

Pa vag hem fran stranden motte vi en man som ville visa oss vad han hade i sin sack, 50 levande humrar. 50 kr/kg och han kunde tillaga dem at oss.

Den basta maten ater man fran de tandlosa, skrattande mannen utmed gatan som grillar halva kycklingar i gamla oljefat. Jerk Chicken som serveras i aluminiumfolie och ats i bare, GOTT!

Idag aker vi tillbaka mot Montego Bay och imorgon tankte vi aka till ett vattenfall och pa onsdag flyger vi till Mexico!


Vi har det helt enkelt riktigt bra, vi hors nar vi hors!

// LINNEA OCH JOHAN


Kommentarer
Postat av: Frida

Grymt!! Härlig bild! :)

2012-01-31 @ 10:07:39
Postat av: Ellinor

Så himla härligt! :)Jag blir såå avundsjuk här hemma i kylan.

2012-01-31 @ 16:43:46
URL: http://ellinorpalmgren.blogg.se/
Postat av: Anna

Åh hjälp vad härligt!! Bara njut och ta hand om varandra, här hemma är det kallt och vintrigt. Vi tänker på er och Linn ser fram emot att få höra om indianerna.

2012-02-01 @ 08:33:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0