MINNENA

Så har dagen kommit då det är dags för Norge att påbörja rättegången mot den man som ändrade Norges historia för all framtid. Den 22 juli 2011 medförde stora förändringar i Oslo och hela landet som de flesta tacksamt hade tackat nej till.

Och det är en speciell känsla att se på tv och läsa i media om verkligheten som pågår i landet bredvid. Att stå på restaurangen där jag jobbade den 22 juli och höra den kraftiga smällen, se fönsterrutorna skaka och alldeles precis klara sig och genom tryckvågen tryckas upp mot väggen bakom mig är nog ett ögonblick som fastnat i mig. Jag hade med mig min packning ner till jobbet för att jag på eftermiddagen skulle åka bussen hem till Sverige och att under allt kaos som uppstod åka taxi genom kvarteret som blev mest skadat, för rädslan att det skulle vara en bomb i tunnelbanan var för stor,  är nog ännu en bild som etsas sig fast i mig.

Men det gick att lämna ett skadat Oslo bakom mig och det var en tryckt stämning på bussen den eftermiddagen, telefonerna ringde i ett och man visste fortfarande ingenting om hur omfattande bombningen/arna hade varit. Under bussresan kom även nyheterna om skjutningen på ön och det är där den största sorgen ligger idag.

Ett kvarter går at bygga upp igen, men de liv som släcktes både inne i Oslo och på ön ha dragit en svart skugga över många.

Nu är rättegången igång mot han som orsakade Norge all denna sorg. Min egen åsikt är att hans namn borde slutas skrivas ut och att hans kommentarer sägs för stängda öron, genom att ge honom uppmärksamhet och plats att sprida sin propaganda kommer han dit han vill.

Sorgen är värd att bearbeta och de människor som inte längre finns är värda att minnas, men ge inte förövaren onödig plats, han vinner då.

All tanke och heder åt de som drabbades



// LINNEA


PUSSELBITAR

Och så föll pusslet på plats tror jag, vilken härlig känsla :)


Här är tanken att jag ska spendera min tid ett tag framöver, känns helt rätt!

// LINNEA


RÄTT KÄNSLA

Tre lördagar på en vecka har klämts in under den gångna påskhelgen, och det finns nog många som önskat att det skulle finnas fler liknande helger. En riktig umgås-helg med familj, vänner och nya ansikten.

Det har även lossnat en stor sten från min mage, äntligen känns det som att rätt utbildning har dykt upp och jag har skickat in min ansökan, vilken skön känsla! Kan inte räkna hur många dagar jag gått och funderat på detta men i lördags träffade jag rätt kontakt som fällde de avgörande orden, nu känns det rätt.



Även om julbord och påskbord är mer eller mindre detsamma så är det gott mellan varven ändå, speciellt köttbullarna som kommer nystekta direkt från stekpannan :)

// LINNEA


INSPIRATIONSHÖJANDE

Ska tipsa om jogg.se, en bra sida för att hålla koll på sin träning, förbättringar och rundor.

Användes flitigt i Oslo, och nu rosslar det igång igen på våren!


En garanterad inspirationshöjare :)

// LINNEA


TILLBAKA

Tillbaka i den svenska naturen, härligt
// LINNEA

EN TRYGGHET

Har en härlig helg med nästan hela familjen, välbehövt!



Kryper ner i sängen i stugan och hoppas att spökena håller sig lugna... Läser Alfons Åberg som godnattsaga och känner mig som ett barn, frånsett att jag har nya glasögon då.

// LINNEA


RSS 2.0