MEXICO - TULUM

Vi kan inte lamna Tulum, detta stalle maste klassas som paradiset pa jorden!
Efter 6 natter har ar vi fortfarande inte redo att aka och det har sin forklaring. Efter att gatt pa stranden en hel dag tycker vi att vi borde sett allt, men nar vi senare pa kvallen pratar om var dag far vi hora att vi varit pa den lilla stranden, det finns en till sa mycket langre och sa mycket lugnare och med sa mycket battre vatten. Sa igar nar vi hyrde moppe skulle vi aka till den och trodde att vi kommit fram for stranden var helt osannolikt fin men nar vi sedan tittar pa en karta ser vi att stranden fortsatte bakom en udde och aldrig tog slut. Sa vi har varit har i 6 dagar och inte ens hunnit se hela stranden annu, en av anledningarna till att vi maste stanna ;)
Och sen finns det fullt av cenoter har i omradet. Den forsta vi akte till var ganska liten, man gick i djunglen ett par hundra meter och kommer fram till ett hal ca 4 meter i diameter och hoppar ner i det kristalklara vattnet bland fiskar och fladdermoss. Igar akte vi till ett cenote-system som ligger lite utanfor Tulum (med moppen var vi ostoppbara!) och hade med oss snorklar. Det fanns en massa gangar att snorkla i och fullt med fisk :)
Och sist men inte minst (faktiskt nast storst i varlden) ligger korallrevet bara 50 meter utanfor stranden! Sa idag ska vi aka lokalbuss till ett stalle dar det finns havsskoldpaddor och man far snorkla fritt utan guide. Vi hoppas och tror det blir en bra dag.
Sa jaa, vi far se hur lange vi stannar har. Och angaende planerna om att aka till Asien har vi nog omvarderat lite. Traffade en tjej fran Canada igar som bott 3 manader pa Mexicos andra kust sa nu ar vi nog mer inne pa att aka dit istallet :)

Kommentarer
Postat av: Martina

Häligt att höra om er resa! Vi kom hem inatt efter lite strul med flygstrejk. Tyvärr tog vi oss inte tid att se det "riktiga" Tulum vilket jag ser nu att vi missat, bara Maya-Tulum. Fortsätt att njuta och uppleva, hemma är det som sagt kallt & snö.

2012-02-18 @ 20:13:11
Postat av: Anna

Så underbart det låter! Det är så kul att hänga med er på er resa så här vid datorn, kan nästan glömma snön och regnet som slabbar ute =) Kärlek!

2012-02-19 @ 10:48:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0