SÅ GOTT!

Igår bakade jag de bästa limporna jag gjort på länge, i och för sig utan surdeg så det kändes lite som fusk nu men nej, det blev så himla bra!
 
 
Morotsbröd med pumpafrön och flingsalt
50 g jäst
5 dl mjölk
25 g rumsvarmt smör
2 tsk salt
2 msk honung
3 dl finrivna morötter
7 dl vetemjöl special med fullkorn
ca 6 dl vetemjöl
1 ägg
pumpafrön och flingsalt
 
Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen i den. Klicka i det rumsvarma smöret samt salt, houng och morötter. Sikta i mjölen men ta det lugnt med det vanliga vetemjölet. Ju längre man arbetar degen desto mer glutentrådar bildas och degen binder ihop sig utan mer mjöl = ett saftigare bröd! Jag arbetade min deg i maskin i cirka 12 minuter vilket resulterade i en elastisk och spänstig deg.
Täck bunken med plastfolie och låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 3-5 lika stora delar. Vi äter lite bröd här hemma så jag gjorde 5 små limpor så att det inte hinner torka.. Rundriv bröden och lägg i form (Jag använde 1 vanlig brödform och la i två limpor i den) Låt jäsa till dubbel storlek, ca 25 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pumpafrön och flingsalt. Grädda i 225 grader tills temperaturen inne i bröden är 95-96 grader, tar ungefär en halvtimme. Mina bröd fick fort färg så jag täckte dem med aluminiumfolie efter halva tiden.
 
Testa detta och njut av det goda resultatet!
 
// LINNEA

Kommentarer
Postat av: Charlott

Kul att du uppdaterar igen, mer sånt :)

2013-03-01 @ 19:03:07
URL: http://finest.se/charlottsvarld

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0