USA - NEW YORK CITY

Dagarna springer forbi fortare an vad vi trodde var mojligt och vipps sitter vi har och har bara 2 dagar kvar innan hemresa.
Som ni marker har vi lagt Centralamerika bakom oss, och ganska mycket har hant sen dess. Vi borjade med ett par dagar i Miami, solstaden som aldrig sover. Efter att ha tillbringat lite mer an 8 veckor i smabyar och djungel blev det en ganska stor kontrast att komma hit, sa vi jamnade ut det hela med att ta en tur till Everglades, det stora traskomradet i Florida. Bland krokodiler och giftiga grodor akte vi sedan runt i Airboat over myrarna, Stora Mosse hemma ar ganska litet i jamforelse... Roligt att se i alla fall :)
Sedan var det Washington DC:s tur att aggera vard for oss och vi hade ingen tid att forlora. Da vi nog var lite val optimistiska gallande antal dagar i huvudstaden fick vi lov att ligga i, och efter 9 veckor i flip-flop strejkade fotterna nar de tvingades ner i Converse.
Men vi hann se det vi ville och var riktiga praktexemplar till turister i denna staden. Pentagon, Arlington (den stora gravplatsen for de som dott i strid for USA), Vita Huset, Vietnams- Korea- WWI- WWII- memoarierna, Washington Monument, Historiska riksmusseumet, rymd- och luftmusseumet samt Botaniska tradgarden och Capital building. Sakert nagot som inte kommer skrivas med har ocksa men ja, vi sag mycket pa fa dagar.
Efter en natt pa busstationen och ett par timmar pa motorvagarna var vi slutligen framme i var slutdestination, New York. Da vi vant oss vid att inte betala mer an 50 kr/natt for boende holl vi pa att tappa hakan nar vi sag att det skulle kosta narmare 10 000 att bo en vecka i denna stad och tankte att nagot billigare maste finnas.
Och tank att det gjorde det. For dar ute i cybervarlden hittade vi Adrian, en kille som bor pa Manhattan och hemma hos honom kunde vi bo for langt under halva priset. Klappat och klart!
Vi hade val inte forvantat oss sa valdigt mycket, priset var ruskigt billigt och vi behovde ju bara nagonstans att sova och ha vara vaskor, men sa nar vi kommer fram visar det sig att vi inte alls ska bo hemma hos Adrian, utan i hans andra lagenhet pa Manhattan. Da vi inte sovit nagot alls pa narmare 2 dygn skulle det bli skont att bara kunna vila lite innan NYC attakerade oss, men det fanns ingen sang! Sa snopet. Lagenheten var sa ny att sangen inte hade hunnit komma men senare under dagen skulle det fixas.
Och nu ett par dagar senare kan vi konstatera att vi har en alldeles ny harlig dubbelsang och Adrian koper frukost at oss och lamnar i koket, vi har det bra har :)
Daremot ar det lite struligt att kunna visa bilder men det kommer senare!
Snart ar vi hemma igen
// LINNEA

Kommentarer
Postat av: Anders

Hej på er! Vi längtar efter er och ser fram mot alla berättelser. Samtidigt kommer vi sakna att följa era upplevelser här på bloggen. Ses snart!!

2012-03-25 @ 20:35:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0