GUATEMALA - FLORES

Det hander sa mycket har borta for tillfallet att jag knappt vet vart jag ska borja.



Men att saga att seglingsturen mellan Caye Caulker och Placencia i Belize har fatt mig att hoja ribban for vad som klassas som paradis ar nagot som passar. Att saga att vi snorklat med ett tiotal stingrockor pa mellan 1-3 meter ar sanning och det var en maktig kansla. Sa stora djur sa nara att vi utan problem hade kunnat stracka ut handen och ta pa dem men samtidigt veta att de utan problem kan sticka ihjal en pa en sekund fick adrealinet att pumpa lite extra. Sedan slar det en att man sitter pa en liten sando med fem palmer och precis har slagit upp sitt talt dar man ska spendera natten, att man redan gatt over hela on for att det inte tar mer an 2 minuter att komma runt och att man dessutom sitter fast pa on da hajarna simmar bara ett par meter utanfor att letar mat. Ah vilka bra dagar vi hade ute pa havet och jag vet inte vilka ord jag ska anvanda for att forklara for er eller ens for att fa migsjalv att i framtiden komma ihag hur det kandes att vara just dar, just da.




Val framme i Placencia spenderade vi en natt innan vi tidigt morgonen efter hoppade pa en gammal amerikansk skolbuss och akte bort fran kusten och mot Guatemala. Det tog ett par timmar att na gransen men reggean skralade hogt genom sprangda hogtalare hela tiden sa vi behovde inte oroa oss for att sova och missa det fina landskap Belize faktiskt har. Och om det kandes konstigt att aka over gransen Mexico-Belixe i en liten bat sa kandes det kanske annu mer illigalt att ga till fots over till Guatemala. Men det gjorde vi i alla fall och tog oss till Flores som ar en liten o ute i en sjo ganska langt norrut i Guatemala. Har ar vi nu och igar var vi och sag det maktiga Tikal, varldens storsta maya-ruin stad med ca 6000 byggnader! Vi akte dit redan vid 4 pa morgonen for att se soluppgangen och vad maktigt det var att sta uppe pa en 70 meter hog pyramig och blicka ut over djungeln!



Ett par riktigt bra dagar med andra ord och imorgon aker vi vidare inat Guatemala till Semuc Champey dar vi ska ga en grottvandring med enbart varsitt levande ljus och dessutom kunna hoppa 4 meter ner i en grottpool med ljuset i handen, spannande!




Nu hanger ni med lite i alla fall om vad som hander har borta, hoppas varen har kommit pa riktigt hemma :)





Langst upp i det hogsta templet i Tikal, 70 meter over marken och den oandligt djungeln under. Man ser aven lite andra tempel i bakrunden :) 



// LINNEA


Kommentarer
Postat av: Frida

Coolt! Och vad bruna och fina ni är! :)

2012-03-05 @ 21:14:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0