GUATEMALA - ANTIGUA

Sitter omringad av vulkaner i den lilla staden Antigua nara Guatemala City. Dagen har spenderats pa sjon Lago de Atitlan som ar en kand och vacker sjo ett par timmar harifran. En battur med lokalbefolkningen som skrattade att de grat en timme for att det satt 2 gringos pa deras bat, och som dessutom blev totalt nerblotta nar en vag drog over baten, haha!



De senaste dagarna har varit aventyr rakt igenom, "If you´re not living on the edge you taking up to much space" var mottot som foljdes slaviskt. Vi borjade redan pa morgonen i mandags med att hoppa in i en alldeles for trang Shuttle bus (mini-van) och aka rakt ut i djunglen i 9 timmar. Nar vi tagit oss till nastan exakt mitten pa Guatemala ar det dags att byta transport, till ett lastbilsflak.. Det regnade och borjade bli morkt men klamde ihop oss bast vi kunde med packning och bensindunkar for att sedan kora ner i en djup dal. Sma, leriga serpentinvagar utan racke och det slog mig gang pa gang att vi var en vagn i en berg-och-dal-bana fast utan sakerheten. Tackar hogre makter for att det tillslut var sa morkt att man inte sag vart man korde, men gang pa gang fick vi raskt ducka for att undvika grenar och trad som hangde ut over vagen.
Sedan kommer vi fram till: ingenting. Mitt ute i djungeln finns ett litet hostel dar vi far bo uppe pa vinden, strommen stangdes av vid 10 och efter det var vi sjalva med djuren som fortfarande skrek i morkret runt omkring. Men utmattade efter en dag pa Guatemalas gropiga vagar somnar vi och sover gott, ovetandes om morgondagens fortsattning.

Klockan ringer tidigt och aven denna dag regnar det, klar pa oss sa gott vi kan vilket inte ar sarskilt bra efter 6 veckor i solen och borjar vandra. Upp 350 meter over stock och sten till en utsiktsplats som gjorde det val vart modan. Under oss tornar en gigantisk alv upp som kommer forsandes uppifran bergen. Lagg till dimman over bergstopparna och du forstar kanske att det hela var magiskt, nastan kusligt. Klattrade ner och badade i de 17 naturliga pooler som bildats i alven och inneholl liksom ett helt aventyrsbad, grymt kul, men svart och Johan lyckades formodligen bryta tan ungefar har..aj aj aj!

pa eftermiddagen borjade aventyrens aventyr! Grottvandring med enbart ett stearinljus. Kan lata romantiskt men ar allt annat an det, det ar overlevnad och vattenfyllda lungor. Inne i morkret klattrade vi upp for klippor, hoppade flera meter ner i svarta pooler som vi nastan bara kunde hoppas lag dar vi landande och klamde oss igenom smala partier dar det gallde att vara centimeterratt, en av killarna i varan grupp fastnade till exempel och fick dras bort... Att klattra upp for ett 4 meter hogt forsande vattenfall i en svart grotta med enbart ett ljus i handen var en adrealinkick! (och ja ljuset slocknade saklart och blev blott)


Maste slute skriva nu for kvallsmat vantar har borta, men ja, vi overlevde!


Bilder far komma en annan dag


// LINNEA

Kommentarer
Postat av: Frida

Min sidvsisning på din blogg är uppe i 203 nu. Ge mig ett nytt blogginlägg! :) kramar ses snart :)!!!

2012-03-18 @ 19:40:06
Postat av: mats

Vilka äventyr ni har varit med om. Helt faantstiskt!

Sunnaryd om sommaren, kan det slå något av det ni har varit med om? Kram o välkomna hem!

2012-03-18 @ 20:30:00
Postat av: Ellen

Åh så fantastiskt det låter, ett riktigt jungeläventyr! Njut av solen nu de sista dagarna innan ni åker hem! KRAM

2012-03-20 @ 10:40:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0